I 2011 var disse vandglade børn og unge i aktion på Tisvilde Strand til Ocean Rescue Camp. I år regner cheflivredder John Mogensen med, at der vil være 300 deltagere til livredningslejrene.
Foto: Lars Skov

100 deltog i 2011, 200 i 2012 og i år regner chef for Nordkystens Livredningstjeneste, John Mogensen, med at 300 vil deltage i DGI’s Ocean Rescue Camp, der afvikles langs de nordsjællandske strande. Livredningslejrene er med til at højne sikkerheden på stranden, mener han.

– Vi har oplevet, at de unge beder deres forældre om at gå med dem ned til vandet, når de skal bade, i stedet for bare at ligge bag klitterne og slikke solskin, så generelt vil jeg sige, at lejrene hjælper de unge med at forstå sig på badesikkerhed, som er højnet markant siden lejrene begyndte, siger John Mogensen.

DGI’s Ocean Rescue Camp er for børn og unge mellem 7 til 15 år. De lærer blandt andet, hvordan man dykker, hvordan man svømmer på et surfbræt, og de lærer førstehjælp. Det koster 650 kroner at deltage i Ocean Rescue Camp, men i tilgift får man en våddragt med i købet.

– Vi har designet dem, så de nemt kan ses i vandet. Hvis man kommer i problemer, og man har sådan en dragt på, vil det hjælpe os med at spotte de unge svømmere, siger John Mogensen.

Selvom de unge lærer, hvordan man yder førstehjælp, og hvordan man gebærder sig sikkert i vandet, så har John Mogensen endnu ikke oplevet, at en deltager fra Ocean Rescue Camp selv har reddet en person fra vandet.

– Nej, det har jeg ikke, men jeg ved, at de unge er gode til at fortælle om strandsikkerhed til andre. Eksempelvis ved Hornbæk mole, hvor strømmen kan være farlig, har jeg hørt og set unge fra lejren, som har rådet folk til ikke at bade, siger John Mogensen.

De unge livreddere får lejlighed til at boltre sig i rent vand, da ny rapport fra Det Europæiske Miljøagentur viser, at badevandet i Nordsjælland er meget rent.