Det lune forår har givet badevand, som allerede er i fin form. Nu åbner livredningsposterne på Nordkystens stande også op. Så nu kan sommeren godt starte for alvor. 

I dag starter sæsonens første arbejdsdag for Nordkystens livreddere. Kl. 10.00 vil flaget stryge til tops og fortælle om forholdene på stranden i enten rødt, gult eller grønt. I de røde uniformer står livredderne nu skarpe og klar de næste 8 uger, hvor de holder øje med badesikkerheden omkring de lyseblå redningsposter. Med information og masser af hjælp til de mere end en million badegæster, som hvert år besøger de 21 livredderstrande på Nordkysten.

En million badegæster lyder af mange, men der stadig god plads – og mange steder endda plads til mange flere, hvis det skal være. Og statistikken taler sit tydelige sprog. For bader man på en strand med livredder på, er det yderst sjældent, der sker alvorlige ulykker. Og sidste år var der slet ingen drukneulykker hos Nordkystens livreddere.

Det skyldes selvfølgelig ikke mindst den professionelle indsats fra de skarpt trænede livreddere. Men det er først og fremmest et resultat af, at strandens gæster færdes fornuftigt ved vandet, bruger baderådene og følger livredderens anvisninger på stranden.

Det glæder livredderchef John Mogensen, som også kun har to ting på ønskesedlen for sommeren 2016:

<< Gå nu endelig hen og tal med vores livreddere. Nyd godt af deres professionelle viden om de gældende lokale forhold. Og gå så i vandet og bad i området mellem de to rød-gule markeringsflag, der står ude på stranden og viser det primære bade- og opsynsområde >>

På den måde kan den flotte statistik forhåbentligt fortsætte i 2016 med, forklarer livredderchefen, som ønsker alle en god og oplevelsesrig sommer på stranden.

Du kan se strandene og vejr og badevand på:

http://livredningstjenesten.dk

Sæson 2016: Alle dage 10-18 i perioden 18/6-16/8

FAKTABOKS: Flagkoder:

Skærmbillede 2016-06-18 kl. 14.28.45