Warning: include_once(/var/www/livredningstjenesten.dk/livredningstjenesten.dk/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php) [function.include-once]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/livredningstjenesten.dk/public_html/wp-content/advanced-cache.php on line 14

Warning: include_once() [function.include]: Failed opening '/var/www/livredningstjenesten.dk/livredningstjenesten.dk/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/livredningstjenesten.dk/public_html/wp-content/advanced-cache.php on line 14
Den Nordsjællandske Kystlivredningstjeneste http://livredningstjenesten.dk Danmarks ældste kystlivredningstjeneste Fri, 23 Jun 2017 11:51:07 +0000 en-US hourly 1  Nu åbner livredderne op for sommeren på Nordkystens strande  http://livredningstjenesten.dk/blog/archives/5442 http://livredningstjenesten.dk/blog/archives/5442#comments Sat, 18 Jun 2016 12:28:29 +0000 http://livredningstjenesten.dk/?p=5442 Det lune forår har givet badevand, som allerede er i fin form. Nu åbner livredningsposterne på Nordkystens stande også op. Så nu kan sommeren godt starte for alvor. 

I dag starter sæsonens første arbejdsdag for Nordkystens livreddere. Kl. 10.00 vil flaget stryge til tops og fortælle om forholdene på stranden i enten rødt, gult eller grønt. I de røde uniformer står livredderne nu skarpe og klar de næste 8 uger, hvor de holder øje med badesikkerheden omkring de lyseblå redningsposter. Med information og masser af hjælp til de mere end en million badegæster, som hvert år besøger de 21 livredderstrande på Nordkysten.

En million badegæster lyder af mange, men der stadig god plads – og mange steder endda plads til mange flere, hvis det skal være. Og statistikken taler sit tydelige sprog. For bader man på en strand med livredder på, er det yderst sjældent, der sker alvorlige ulykker. Og sidste år var der slet ingen drukneulykker hos Nordkystens livreddere.

Det skyldes selvfølgelig ikke mindst den professionelle indsats fra de skarpt trænede livreddere. Men det er først og fremmest et resultat af, at strandens gæster færdes fornuftigt ved vandet, bruger baderådene og følger livredderens anvisninger på stranden.

Det glæder livredderchef John Mogensen, som også kun har to ting på ønskesedlen for sommeren 2016:

<< Gå nu endelig hen og tal med vores livreddere. Nyd godt af deres professionelle viden om de gældende lokale forhold. Og gå så i vandet og bad i området mellem de to rød-gule markeringsflag, der står ude på stranden og viser det primære bade- og opsynsområde >>

På den måde kan den flotte statistik forhåbentligt fortsætte i 2016 med, forklarer livredderchefen, som ønsker alle en god og oplevelsesrig sommer på stranden.

Du kan se strandene og vejr og badevand på:

http://livredningstjenesten.dk

Sæson 2016: Alle dage 10-18 i perioden 18/6-16/8

FAKTABOKS: Flagkoder:

Skærmbillede 2016-06-18 kl. 14.28.45

 

]]>
http://livredningstjenesten.dk/blog/archives/5442/feed 0
6 Livredningsposter klar til weekenden http://livredningstjenesten.dk/blog/archives/5373 http://livredningstjenesten.dk/blog/archives/5373#comments Sat, 22 Aug 2015 20:07:12 +0000 http://livredningstjenesten.dk/?p=5373 6 Livredningsposter klar til weekenden den 22. juni og den 23. juni. Det er: Hundested, Liseleje, Tisvildeleje, Dronningmølle, Hornbæk og Espergærde.
FB_IMG_1440236506449

]]>
http://livredningstjenesten.dk/blog/archives/5373/feed 0
Oprustning af forsvaret mod ekstreme vejrsituationer http://livredningstjenesten.dk/blog/archives/4366 http://livredningstjenesten.dk/blog/archives/4366#comments Fri, 24 Jan 2014 14:28:32 +0000 http://livredningstjenesten.dk/?p=4366 Arbejdet med at finde holdbare løsninger er gået i gang.

Stormen Bodil ramte landet med fuld styrke den 6. december 2013 med oversvømmelser og omfattende stormskader til følge.

Arbejdet med at sikre landområder og kyster er ikke blot et kommunalt anliggende, men lige så meget et statsligt anliggende, siger borgmester Steen Hasselriis.

”Rent statistisk forekommer en sådan storm med så kraftigt forhøjede vandstande med århundreders mellemrum. Vi kan dog ikke holde os til den slags gennemsnitsbetragtninger, men går allerede nu i gang med at træffe de nødvendige forholdsregler. For hvem siger, at en ny storm af samme kaliber ikke kommer igen om relativt kort tid”, siger borgmester Steen Hasselriis.

Arbejdet med at finde holdbare løsninger og muligheder for at undgå en gentagelse af stormflodens ødelæggelser er gået i gang. Både internt i kommunen og på tværs af kommunerne langs Isefjord og Roskilde Fjord samt langs Sjællands nordkyst.

“I starten af februar mødes formændene for de udvalg i Halsnæs, Gribskov og Helsingør, der har ansvaret for området, for at undersøge mulighederne for et samarbejde om de konkrete udfordringer langs Nordkysten. Senere på måneden vil vi seks bormestre i de nordsjællandske kommuner – Fredensborg, Frederikssund, Gribskov, Helsingør, Hillerød og Halsnæs – samles for at undersøge mulighederne for samarbejde og løsninger på tværs af kommunerne. Blandt andet omkring kystsikring”, siger Steen Hasselriis og pointerer videre: ”Opgaven er dog langt større end vi i kommunerne alene kan løfte den. Samordnede og holdbare løsninger er et nationalt anliggende, hvor staten skal ind over”.

Konkret i Halsnæs

Halsnæs Kommune kontakter alle havne samt kystsikrings- og digelag i kommunen for at opsamle alle erfaringerne og undersøge, hvad status er efter stormfloden. Er der behov for nye investeringer og er der noget kommunen kan gøre for at støtte arbejdet.

”Vi har flere konkrete forebyggende tiltag, som vi i øjeblikket undersøger – blandt andet sikre og hurtige alarmeringer”, siger Steen Hasselriis og fortsætter: ”Vi blev heldigvis allerede opmærksomme på risikoen for den kraftigt forhøjede vandstand to dage før stormen den 6. december. Det betød, at vi kunne komme stormfloden i forkøbet og havde forstærket Classens Dige i Frederiksværk allerede torsdag aften, inden stormfloden kom. Vi vil nu undersøge muligheden for automatisk at få forvarslet lige så tidligt fremover. For eksempel ved at oprette en målestation ved Fjorden ud for Frederiksværk, som kan indgå i DMI’s varslingssystem”.

”Jeg kan tilføje, at Classens Dige i Frederiksværk er ved at blive målt igennem for at se, om diget har sat sig og behøver forhøjelse eller forstærkninger”.

Forbedring af risikokort er også på programmet: ”Vi havde god brug af vores kortmateriale på natten for stormfloden. Kortene blev brugt til at vurdere, hvor risikoen for oversvømmelser var størst samt til at vurdere, hvor der ville komme vand, hvis for eksempel Classens Dige ikke kunne holde. Vi vil forbedre kortene ved at undersøge, om det er muligt også at lægge private diger og deres højder ind på kortet”.

Klimatilpasningsplan i høring

Et andet tiltag med betydning for at dæmme op for fremtidige ekstreme vejrsituationer er kommunens Forslag til Klimatilpasningsplan, der er i høring til den 12. marts 2014. Planen udpeger områder, der er i særlig risiko for oversvømmelse fra skybrud og stormflod – og fra de generelle klimaændringer som presser sig på i de kommende år.

Forslag til Klimatilpasningsplan er udarbejdet inden stormfloden ramte Halsnæs den 6. december 2013, hvor stormfloden satte rekord med den højest målte vandstand i Roskilde Fjord. De områder som blev oversvømmet ved Roskilde Fjord er alle udpeget i Forslag til Klimatilpasningsplan, men Halsnæs Kommune er opmærksom på, at enkelte områder skal opprioriteres i den endelige plan. Et eksempel er området ved Sølager.

Nordkysten oplevede ikke så store oversvømmelser, men kysten blev forandret, og digerne og kystbeskyttelsesanlæg var under hårdt pres.

Frederiksværk bymidte

I Forslag til Klimatilpasningsplan noteres, at der er behov for en samlet vurdering af Frederiksværk Bymidte. Det kan være, at der skal etableres eller forstærkes diger. En løsning med en højvandssluse i kanalen mod Roskilde Fjord, som kan beskytte kanalen mod højvande fra fjorden er også omtalt i planen.

Halsnæs Kommune vil allerede i løbet af 2014 igangsætte et større analysearbejde netop om sikring af Frederiksværk Bymidte.

”Gymnasiet og campingpladsen og flere kældre i Strandgade i Frederiksværk stod under vand under stormen. Meget andet kan nævnes, men overordnet skal vi bruge erfaringerne fra stormfloden til at vurdere, om der er behov for at ændre på prioriteringerne i Forslag til Klimatilpasningsplanen”, slutter Steen Hasselriis.

Fakta

Halsnæs Kommune stiller kort over havstigninger, skybrud, nedsivningsområder og risikoområder til rådighed på kommunens hjemmeside. På disse kort kan borgerne se, om der er særlige udfordringer i deres bolig- eller erhvervsområde.

På hjemmesiden kan borgerne også finde oplysninger om, hvordan man sikrer sig bedst muligt mod oversvømmelser. Der er også gode råd at hente om sikring af boligen, så skader fra oversvømmelser minimeres.

]]>
http://livredningstjenesten.dk/blog/archives/4366/feed 0
Ændrede adgangsforhold på Nordkysten http://livredningstjenesten.dk/blog/archives/4372 http://livredningstjenesten.dk/blog/archives/4372#comments Thu, 02 Jan 2014 14:42:10 +0000 http://livredningstjenesten.dk/?p=4372 Skaermbillede-2014-01-02-kl

Stormen Bodil var hård ved den sjællandske nordkyst, hvor kombinationen af kraftig  ind og højvande satte mærkbare spor i kystlandskabet og som en følge heraf har ændret på adgangsforholdene på flere kyststrækninger.

På strækningen mellem Liseleje og Hundested er det gået hårdt ud over den velbesøgte kystplads Hald Strand, hvor den offentlige trappe ved Klintevej er skredet ned sammen med et stort stykke af klinten. Den offentlige strandgrund er nu afspærret og nærmeste offentlige trappe er ved Hyllingebjerg.

Ved Nøddebohuse lidt længere med vest overlevede trappen lige med nød og næppe stormen. På Melby skydeterræn øst for Liseleje er der spist en god bid af klitterne og også ude i vandet er forholdene ændret. Da lokalredaktøren forsøgte sig på strækket i juledagene, måtte han beskæmmet konstatere, at de sædvanlige badekar med mørk, stenet bund var totalt dækket med sand.

Af Henning Pedersen Publiceret den 02.01.2014 – 09:50

http://www.sportsfiskeren.dk/aendrede-adgangsforhold-paa-nordkysten

]]>
http://livredningstjenesten.dk/blog/archives/4372/feed 0
Blå Flag til Hornbæk http://livredningstjenesten.dk/blog/archives/250 http://livredningstjenesten.dk/blog/archives/250#comments Mon, 17 Jun 2013 19:59:13 +0000 http://livredningstjenesten.dk/?p=250 6. klasserne fra Hornbæk Skole fejrede modtagelsen af det Blå Flag på havnen og stranden med en gang strandrensning fredag formiddag og fik samlet et kvart ton affald sammen. (Fotos: Lars Johannessen)

]]>
http://livredningstjenesten.dk/blog/archives/250/feed 0
Bobby holder øje med badegæsterne http://livredningstjenesten.dk/blog/archives/44 http://livredningstjenesten.dk/blog/archives/44#comments Thu, 13 Jun 2013 06:42:29 +0000 http://livredningstjenesten.dk/?p=44

Bobby Gray har netop indledt sæsonen som livredder ved Langebro i Ålsgårde. (Foto: Lars Johannessen). Af Tine Zedeler , den 21. juni 2010 kl. 22:04

ÅLSGÅRDE: I weekenden var det åbningssæson for den Nordsjællandske Kystlivredningstjeneste som i dagtimerne mellem klokken 10 og 18 holder øje med, at badegæsterne langs Nordkysten ikke havner i farlige og livstruende situationer. Også i Ålsgårde kan man som noget nyt glæde sig over den ekstra sikkerhed det er at have en livredder til at holde et vågent øje med, at man ikke havner i en farlig situation, mens man bader i Øresund. En opgave som livredder Bobby Gray har sagt ja til påtage sig, mens badesæsonen står på.

– Folk er meget positive. Der har været en del forældre, som har givet udtryk for, at de synes, det er meget betryggende, at Langebro har fået en livredderpost. De fleste, der kommer for at bade ved Langebro er børn. I dag (mandag, Red) har der været over 50 badegæster. I weekenden har mine kollegaer noteret, at der har været mellem 20 og 40 badegæster, fortæller Bobby Gray.

]]>
http://livredningstjenesten.dk/blog/archives/44/feed 0
Badenymfer i sikre hænder http://livredningstjenesten.dk/blog/archives/42 http://livredningstjenesten.dk/blog/archives/42#comments Thu, 13 Jun 2013 06:37:57 +0000 http://livredningstjenesten.dk/?p=42

I går blev livredderposterne på 20 nordsjællandske strande gjort klar til sommersæsonen. (Foto: Anne Dahl Kristensen)
Asger Lind Krebs , den 24. juni 2011 kl. 20:20

ESPERGÆRDE: De genkendelige røde trøjer er fundet frem, og flaget er hejst. I går tog livredderne i Den Nordsjællandske Kystlivredningstjeneste hul på sommersæsonen 2011, som samtidig markerer 40 års jubilæet for livredningstjenesten, der dermed er Danmarks ældste.

På Espergærde strand var det Lærke Lilleøre, der havde fået fornøjelsen af at gøre stranden klar til de badende sommergæster. Båden blev hevet frem fra vinterens skjul, tømt for vand og rigget til, så den er klar til at komme i aktion. Forhåbentlig bliver det ikke nødvendigt, men skulle ulykken ske, er livredderne klar til at springe i bølgerne.

Det er tredje sæson, hvor 20-årige Lærke Lilleøre er livredder. Hun nyder sommerjobbet på stranden, hvor hun kan være i det fri. Foruden at redde liv og holde øje med badegæsterne venter der hende også en anden opgave. For i år skal livredderne også agere som servicepersonale, når turisterne har spørgsmål.

– Ved vores livredderprøve kom der samtidig en person fra Visit Nordsjælland, som kunne informere os om de typiske turistattraktioner og lignende. Det er faktisk meget rart, for vi får jo tit spørgsmål fra turisterne om, hvor campingpladsen ligger, og hidtil har vi ikke haft mulighed for at svare på det. Men nu kan vi slå op i vores lille bog og give et kvalificeret svar, fortæller Lærke Lilleøre, der blev færdig med gymnasiet sidste år og har arbejdet siden.

Selvom livreddertjansen af og til kan være en stille opgave, når den danske sommer ikke arter sig fra sin bedste side, bliver der i år andre ting, som livredderne kan beskæftige sig med. I forbindelse med Den Nordsjællandske Kystlivredningstjenestes 40 års jubilæum vil der sommeren igennem også være flere aktiviteter.

– Vi skal blandt andet lave en aquacamp på Gummistranden i Helsingør, hvor børn kan få svømmetræning, lære om hestehuller og lignende, fortæller Lærke Lilleøre.

Aquacampen vil finde sted i begyndelsen af august, og det er blot et af eksemplerne på aktiviteter, som livredningstjenesten står bag.

Trænger man omvendt bare til en slapper på stranden, er livredderne altså nu til stede på stranden, og det gælder på i alt 20 strande fra Hundested til Espergærde. Og forhåbentlig vil der blive rigeligt med solskinstimer og badegæster på strandene i denne sommer.

 

]]>
http://livredningstjenesten.dk/blog/archives/42/feed 0
Fem blå flag til badestrandene http://livredningstjenesten.dk/blog/archives/39 http://livredningstjenesten.dk/blog/archives/39#comments Thu, 13 Jun 2013 06:32:17 +0000 http://livredningstjenesten.dk/?p=39

Det ser godt ud på Hornbæk Strand. Stranden har nemlig sammen med fire andre strande i kommunen fået det Blå Flag.
Foto: Thomas Olsen

Helsingør – 13. maj 2013 09:28

Helsingør: Badelystne borgere kan se frem til at boltre sig i vandet på flere strande i kommunen til sommer.

Langebro, Marienlyst Strand, Hornbæk Strand Øst, Hornbæk Strand Vest og Julebæk Strand samt havnene Fonden Hornbæk Havn og Helsingør Nordhavn har nemlig modtaget det Blå Flag.

Flaget er et symbol på rent badevand, sikkerhed og gode strandoplevelser.

Blå Flag gives til både havne og strande der gør en særlig indsats for miljøet, sikkerhed og gode oplevelser ved vandet.

I hele Danmark er der en fremgang af Blå Flag. Det vidner om en fortsat interesse hos kommunerne for at støtte natur og friluftsaktiviteter, mener Friluftsrådet, der uddeler det Blå Flag herhjemme.

]]>
http://livredningstjenesten.dk/blog/archives/39/feed 0
Flere unge livreddere i Nordsjælland http://livredningstjenesten.dk/blog/archives/37 http://livredningstjenesten.dk/blog/archives/37#comments Thu, 13 Jun 2013 06:30:58 +0000 http://livredningstjenesten.dk/?p=37
I 2011 var disse vandglade børn og unge i aktion på Tisvilde Strand til Ocean Rescue Camp. I år regner cheflivredder John Mogensen med, at der vil være 300 deltagere til livredningslejrene.
Foto: Lars Skov

100 deltog i 2011, 200 i 2012 og i år regner chef for Nordkystens Livredningstjeneste, John Mogensen, med at 300 vil deltage i DGI’s Ocean Rescue Camp, der afvikles langs de nordsjællandske strande. Livredningslejrene er med til at højne sikkerheden på stranden, mener han.

– Vi har oplevet, at de unge beder deres forældre om at gå med dem ned til vandet, når de skal bade, i stedet for bare at ligge bag klitterne og slikke solskin, så generelt vil jeg sige, at lejrene hjælper de unge med at forstå sig på badesikkerhed, som er højnet markant siden lejrene begyndte, siger John Mogensen.

DGI’s Ocean Rescue Camp er for børn og unge mellem 7 til 15 år. De lærer blandt andet, hvordan man dykker, hvordan man svømmer på et surfbræt, og de lærer førstehjælp. Det koster 650 kroner at deltage i Ocean Rescue Camp, men i tilgift får man en våddragt med i købet.

– Vi har designet dem, så de nemt kan ses i vandet. Hvis man kommer i problemer, og man har sådan en dragt på, vil det hjælpe os med at spotte de unge svømmere, siger John Mogensen.

Selvom de unge lærer, hvordan man yder førstehjælp, og hvordan man gebærder sig sikkert i vandet, så har John Mogensen endnu ikke oplevet, at en deltager fra Ocean Rescue Camp selv har reddet en person fra vandet.

– Nej, det har jeg ikke, men jeg ved, at de unge er gode til at fortælle om strandsikkerhed til andre. Eksempelvis ved Hornbæk mole, hvor strømmen kan være farlig, har jeg hørt og set unge fra lejren, som har rådet folk til ikke at bade, siger John Mogensen.

De unge livreddere får lejlighed til at boltre sig i rent vand, da ny rapport fra Det Europæiske Miljøagentur viser, at badevandet i Nordsjælland er meget rent.

]]>
http://livredningstjenesten.dk/blog/archives/37/feed 0
Alle livreddere bestod prøven http://livredningstjenesten.dk/blog/archives/34 http://livredningstjenesten.dk/blog/archives/34#comments Thu, 13 Jun 2013 06:29:17 +0000 http://livredningstjenesten.dk/?p=34 12 aspiranter til ansættelsen som livredder den Den Nordsjællandske Kystlivredningstjeneste bestod i lørdags kystlivredderprøven, da de var til »eksamen« ved Stejlepladsen i Tisvilde.

De 12 unge, hvoraf flere er konkurrencesvømmere og livreddere i svømmehaller, bliver nu kolleger med 53 andre, som har været livreddere i de tidligere sæsoner, og derfor ikke behøver at igen at tage den krævende kystlivredderprøve.

Den yngste er 18 og den ældste 49. De fleste af de ansatte er studerende, som tager jobbet for at få et godt feriejob, inden de sal videre med studierene. Blandt dem er 23-årige Nikolaj Dam, der er nordjyde, og læser idræt på Aalborg Universitet.

– Jeg har søgt jobbet, fordi det er et godt sommerjob for en studerende. Samtdig er det meningsfuldt og interessant, samt noget, som har sammenhæng med mine studier, siger Nikolaj Dam til Frederiksborg Amts Avis.

I alt bliver der denne sommer 21 strande fra Espergærde til Lynæs, som bemandes med livreddere. 10 af disse strande ligger i Gribskov Kommune. Livredningssæsonen indledes søndag 23. juni, og den slutter søndag 18. august – med msuslighed for forlængelse, hvis sæsonen slutter med en hedebølge, der fastholder folk ved strandene, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Alle livreddere bestod prøven

De nye livreddere fik blandt andet instruktion i, hvordan de hver dag skal rigge livredningsbådene og -husene til.
Foto: Karl Erik Frederiksen.
]]>
http://livredningstjenesten.dk/blog/archives/34/feed 0