Den Nordsjællandske Kystlivredningstjeneste – DNK

Når solen skinner og sommeren banker på, tager badegæster i hundredetusindvis til den Nordsjællandske Riviera. Det forstår vi – kystlivredderne i DNK – kun alt for godt. For langs de 60 kilometer kyststrækning, der strækker sig fra Hundested i vest til Snekkersten mod øst, findes en række af Danmarks måske smukkeste og mest attraktive strande. Her møder du også kystlivredderne fra DNK, som med base i de lyseblå livredderstationer holder øje med dig, når du bader på en af de 22 strande, som vi passer på. Kystlivredderens arbejde spænder bredt. Først og fremmest sørger vi selvfølgelig for badesikkerheden, så du som badegæst har en god og sikker oplevelse, når du er på stranden. Derfor er vi klar til udrykning med toptrænede kystlivreddere og alt det nødvendige udstyr, hvis uheldet er ude. Men vi arbejder også for badesikkerheden med en stor forebyggende indsats. Det betyder bl.a., at vi med grønne, gule eller røde flag og på vores informationstavler – og www.livredningstjensten.dk – fortæller dig, hvordan badeforholdene er på stranden, og hvad du eventuelt skal være særligt opmærksom på lige nu og her.

Kystlivredderen kan også hjælpe dig, hvis du har brug for hjælp til andet end badesikkerhed. Vi giver almindelig førstehjælp og har kontakt til Alarm 112, hvis du er uheldig at komme til skade med brandmænd, rifter og sår eller bliver syg. Vi kan også hjælpe dig med information om de lokale forhold ved stranden (toiletforhold, kiosk mv.).DNK er Danmarks ældste livredningstjeneste. Historien går mere end 40 år tilbage – faktisk helt tilbage til 1931  – og vi har udviklet et stærkt bånd til lokalsamfundet. Derfor møder du også livreddere fra DNK, som hjælper med sikkerhed og samarit-tjeneste til havnefester og andre begivenheder i nordkystens livlige badebyer og små idylliske fiskerlejer.

Som en vigtig del af det forebyggende og oplysende arbejde tilbyder DNK også uddannelse og undervisning i badesikkerhed og førstehjælp. Sommeren igennem er der undervisning på faste hold foruden gratis arrangementer som Store Badedag og Åbent Vand Crawlskole, hvor både skoler og institutioner og alle andre – ung som gammel – kan deltage. Som noget nyt  kan man også deltage i en 5-dages Ocean Rescue Camp, der med masser af action og træning i livredning og førstehjælp er et populært tilbud, der henvender sig til lidt større børn på 7-17 år .I en overordnet sammenhæng er DNK også med til at præge udviklingen fremad. For at udvikle og forbedre badesikkerheden og skabe endnu bedre forhold på og omkring vores strande samarbejder vi bredt med relevante partnere indenfor udvikling, sikkerhed og miljø. Det er bl.a. Rådet for større Badesikkerhed, DTU (Sikkerhedsteknologi), Hold Danmark Rent og Visit Nordsjælland. Internationalt har DNK tæt forbindelse til bl.a. det Britiske RNLI (verdens største livredningstjeneste) og DLRG i Tyskland.