August Lørdag 02/08-14

Hestehuller på stranden medførte dramatik torsdag for en 12-årig dreng fra Hundested
Af Jens Patrick Thiede
Jette Meyer fra Hundested oplevede torsdag eftermiddag, at hendes 12-årige søn pludselig blev revet under vandet på Liseleje Strand af et såkaldt hestehul.
“Jeg ser, han leger i bølgerne, og så forsvinder han helt fra overfalden. Min veninde råber ‘Rasmus er væk’. Det hele går så stærkt.”
“En livredder er derude på under 30 sekunder og får hevet ham op. Stor tak til de livreddere, uden dem havde jeg nok ikke fået ham med hjem! Så havde jeg mistet min søn,” siger Jette Meyer.
Sønnikke var rystet efter ulykken, men ellers okay.
“Han har aldrig prøvet det før og græd lidt over chokket. Han syntes, det var voldsomt at få presset hovedet under vand, fordi han er en god svømmer,” tilføjer Jette Meyer.
Publiceret: 02. August 2014 07:00
August Lørdag 02/08-14

Hele fem gange måtte livredderne i vandet i torsdags – for at redde folk fri af de farlige hestehuller

August Fredag 01/08-14

Livreddere på Liseleje Strand i aktion i torsdags – pas på ved høfderne, lyder advarslen
Af Jens Patrick Thiede
STRANDSIKKERHED Hele fire gange måtte livredderne på Liseleje Strand i aktion torsdag den 31. juli, da især yngre badegæster blev suget ned og igennem de lumske hestehuller.
Hold dig fra høfter
“De yngre børn blev noget rystet eller gik i panik, så vi ydede psykologisk førstehjælp og snakkede situationen igennem med dem, men ingen led fysisk overlast eller skulle behandles efterfølgende,” fortæller Asger Helmig på stranden fredag, hvor hans øjne ikke slipper de badende trods avisens besøg.
Han forklarer, at det er kombinationen af vestenvind og stenhøfderne på Liseleje Strand, der skaber hestehullerne.
“De opstår især på siderne af høfderne, så dem skal man holde sig langt væk fra,” lyder hans advarsel.
Lad dig flyde med
Hvis man bliver fanget i et hestehul, skal man ikke kæmpe imod, men lade sig flyde med strømmen. I løbet af 3-4 sekunder er man så ude af strømmen.
“Der er en lille druknerisiko, hvis man kommer under vandet i et hestehul, men det mest lumske er, hvor man havner bagefter. Er man drevet ud på dybere vand? Eller hvis det er børn kan de være gemt bag stenhøfden, så vi ikke kan se dem,” siger Asger Helmig.
Han understreger, at kun en enkelt af de fire børn, der torsdag blev revet med, kom under vand.
Livredderne kan næsten forudse situationerne, før de sker, når børnene – trods advarsler – nærmer sig siderne af en høfde. Derfor er de ofte til stedet på meget kort tid.
“Vi samler personen op og driver med strømmen, til vi er ude af den. Så kan vi gå ind igen, for det sker oftest på lavt vand.”
“Denne sommer har været stille i forhold til sidste år, hvor vi havde 50 tilfælde af redninger ved hestehuller. Nogle skete på to meter vand og var så kraftige, at vi næsten ikke kunne svømme ind, selvom vi er trænede svømmere,” forklarer livredderen.
Publiceret: 01. August 2014 16:00
Juli Fredag 25/07-14

http://www.sn.dk/halsnaes/helikopteren-fandt-hurtigt-jakob/artikel/423096
Halsnæs – 25. juli 2014 06:00
Af NIELS JØRGEN LARSEN.
– De kunne se mig med det samme, selv om jeg prøvede at skjule mig i noget tang i overfladen!
Livredder Jakob Pihl havde fået opgaven at være våddragtsvømmeren, som redningshelikopteren fra Søværnets Operative Kommando (SOK) havde fået til opgave at finde i vandet ud for Liseleje strand, da SOK gennemførte en øvelse sammen med Den Nordsjællandske Livredningstjeneste.
Den store EH 101-helikopter med den karakteriske brummen fløj dog først et par runder over vandet til ære for publikum på stranden, som bl.a. var børnene på ugens Ocean Rescue Camp. Det var meningen at de skulle have fulgt redningsaktionen fra en RIB-båd (oppustelig gummibåd) i vandet, men det lagde mandskabet på helikopteren forbud imod.
– Ingen børn i vandet, når helikopteren kommer. Der skal være total radiotavshed, men I kan følge aktionen på kanal 6, lød meldingen på walkien fra distriktsleder for livredderne Mik Steen Nielsen, da han ankom i livreddernes ATV efter at have konfereret med SOK-mandskabet, som forinden var landet i Melby-lejren.
Øvelsen var forventet at skulle gennemføres omkring kl.16.30, men helikopteren var en time forsinket, så det var først lidt før kl.18 at Jakob Pihl trak i den sorte våddragt og svømmede nogle hundrede meter ud for at »gemme sig« i vandet.
– Det var sjovt, var de første ord fra ham, da han kom i land igen.
At finde Jakob i vandet var første øvelse. Efterfølgende satte Mik Steen Nielsen fart på livredningstjenestens jetski og tog turen flere gange i de piskede bølger under den lavthængende helikopter. Det gik uden at han kæntrede.
– Bølgerne er kun 20-30 cm, men vandet vælter op i hovedet på dig, og det svarer til at være ude i orkanstyrke, sagde han bagefter.
Læs mere i Frederiksborg Amts Avis fredag.
Juli Torsdag 24/07-14

http://www.sn.dk/gribskov/flere-udenlandske-badegaester-paa-strandene/artikel/422846
Gribskov – 24. juli 2014 04:00
Af Camilla Nissen
Gribskov: Det varme sommervejr sætter livredderne på hårdt arbejde. Men det er ikke kun danske badegæster, der kræver opmærksomhed. Særligt de større strande som Tisvildeleje, Gilleleje og Dronningmølle har i særlig høj grad haft besøg af udenlandske badegæster, fortæller cheflivredder John Mogensen til Frederiksborg Amts Avis.
– Der er mange turister, der spørger livredderne til råds. Der er både italienere, franskmænd, rigtig mange nordmænd og endda amerikanere, fortæller John Mogensen.
En foreløbig opgørelse siger, at hver enkelt livredder har fået henvendelser fra 11 turister om dagen indtil nu, mens det plejer at være otte i snit set over en hel sæson.
– De oplevelser giver vi så videre til kommunerne, når sæsonen er slut, så de ved mere om, hvad de skal satse på. Livreddere tæller alt, vi er øjnene i sommerlandet. Så vi holder også øje med, om der er andre behov, der skal opfyldes. Såsom om der er handicapramper nok osv., siger John Mogensen.
Gribskov – 24. juli 2014 04:00
Juli Torsdag 24/07-14

http://www.sn.dk/gribskov/travle-dage-for-kystlivredderne/artikel/423010
Gribskov – 24. juli 2014 13:18
Af CAMILLA NISSEN
Cirka halvvejs i badesæsonen kan cheflivredder John Mogensen gøre en foreløbig status over kystlivreddernes arbejde, der tæller ni såkaldt røde aktioner, hvor folk bliver kørt væk med ambulance, og omtrent 35 mindre aktioner, hvor livredderen selv får styr på situationen.
– Vi har haft rigtig meget. I går var der for eksempel en, der sprang på hovedet i lavt vand i Ålsgårde. Og så har der været forsvundne børn, og folk, der svømmer for langt ud. Men i går var vandet også 23,5 grader. Det er jo ligesom middelhavet, siger John Mogensen.
– Men i forhold til, hvor mange, der har været på stranden, er det gået godt, siger John Mogensen.
Det varme vejr har fået livredningstjenesten til at opgradere med tre medarbejdere, ligesom ti unge mellem 16 og 18 år hjælper til som såkaldte livredderkadetter.
– De har den samme uddannelse, som de andre livreddere, men de er ikke gamle nok til at være alene på posten. Så i meget travle perioder, såsom i weekenderne, går de rundt og hjælper folk, når de er blevet stukket af en bi og giver plaster på, og svarer på spørgsmål og den slags. Det synes de er sjovt. Vi regner med at få 30 kadetter ind til næste år, siger John Mogensen.
Småskader fra sten og knuste flasker har der været meget mindre af end tidligere år. Her kommer Bodil formentlig ind i billedet.
– På mange strande er der blevet ryddet op i forbindelse med Bodil, og der er blevet lagt sand over de mange sten. Flaskerne går heller ikke så nemt i stykker, når der er sand på stranden, siger John Mogensen.
Gribskov – 24. juli 2014 13:18
Juli Torsdag 24/07-14

http://www.sn.dk/halsnaes/i-laere-som-livredder/artikel/422838

Halsnæs – 24. juli 2014 05:00
Af NIELS JØRGEN LARSEN
– Jeg har svømmet hele mit liv, så det kunne da være fedt at blive livredder.
Sådan lyder det fra 15-årige Mathias Husted Rasmussen fra Frederiksværk, som denne uge er på Ocean Rescue Camp i Hundested. Det er første gang han er med, men er sprunget direkte ind på holdet for de mere øvede – Advanced – på grund af sine svømmefærdigheder og alderen.
Det gør også, at han er klar til at tage næste skridt og komme på Rescue-niveaet som er tredje fase efter Basis, som gennemføres i denne uge i Liseleje, og Advanced. For at blive livredder skal Mathias gennemføre svømme- og livredderprøven, men det kan han først når han er fyldt 18 år, så der går tre år endnu.
– Som noget nyt vil vi dog prøve med nogle juniorlivreddere på 16-17 år, der kan følge en livredders arbejde, siger instruktør for gruppen i Hundested Andreas Sandgren Mouritsen, der selv har været tre år i livredningstjenesten og er instruktør på camp’en for andet år.
Der er 13 drenge og piger på Advanced-holdet i Hundested i denne uge, hvor der trænes hver dag kl.10-13 med Eliana Jørgensen og Caroline Grønlund som de øvrige instruktører. Nogle af børnene er gengangere fra tidligere år, andre er som Mathias nye.
Inden opvarmningen, der består i løb og andre øvelser på stranden, trækker deltagerne i udstyret, men tre må lige tage 20 armbøjninger som straf for at have glemt ting dagen før. Onsdagens program byder på svømning, eftersøgning i vandet og træning med boards.
Læs mere i Frederiksborg Amts Avis torsdag.

Juli Torsdag 24/07-14

http://gribskov.lokalavisen.dk/anden-revle-er-graensen/Lokale-nyheder/20140724/artikler/707249947/2239
Mød livredderne fra Den Nordsjællandske Kystlivredningstjeneste på Dronningmølle Strand
Af Frank S Pedersen
Dronningmølle: “Jeg holder øje med, om der er nogle, der er for langt ude. Det er selvfølgelig forskelligt om det er en rutineret svømmer eller en nybegynder, ældre mennesker eller børn, det skal jeg vurdere. Men hvis de er ude over anden revle, så henter jeg dem ind”, fortæller Rasmus Nyeland og peger ud på den lyse stribe i vandet, der marker revlen.
Fra sit livreddertårn på den østlige del af Dronningmølle Strand holder han øje med badegæsterne, der denne varme tirsdag middag allerede fylder godt på sandet.
Badedyr og brandmænd
Ind til videre har sæsonen ikke budt på den store dramatik.
“Der har været enkelte, der har skåret sig på glasskår og så har jeg været ude og bjærge nogle badedyr, når der har været tid. Der kommer også mange og spørger om brandmænd, men dem har vi ikke haft mange af. Nogle af vandmændene er røde indeni, hunnerne tror jeg, og så kan jeg afvise at det er brandmænd”, fortæller han.
Rasmus Nyeland kommer fra Helsingør og er på sin anden sommer som livredder i Den Nordsjællandske Kystlivredningstjeneste, hvor han søgte ind efter at have trænet som elitesvømmer under tjenestens livredderchef John Mogensen.
“Det er et fantastisk sommerjob, og så er der også mange af mine venner med”, slutter han.
Den fødte livredder
Lidt længere nede af stranden, på den vestlige del af Dronningmølle Strand, sidder livredderen Ditte Quist. Hun har været livredder gennem de seneste 16 år, de sidste 14 på samme sted.
“Jeg er født ind i livredningstjenesten, kan man sige, for min far var chef i mange år. Jeg har været med på stranden siden jeg var helt lille”, fortæller hun, der fra tårnet og ud i vandet har ryddet en smal kanal for sten.
“Så kan jeg hurtigt komme ud i vandet og hen til båden. Tidligere har stranden været en fin sandstrand, men nu kunne vi godt bruge et læs sand eller en stenrydder”, mener den erfarne livredder.
Det kan let gå galt
Heller ikke hun har været ude for den store dramatik, selv om det har været tæt på.
“Jeg stod ude i vandet og tog temperaturen, og så fire børn, to store og to små, der var ude sammen. De to små sad oppe på bodyboards og blev skubbet af de store. Pludselig faldt en af de små drenge i vandet, de var kommet så langt ud, at han ikke kunne bunde og jeg kunne se at han måtte kæmpe for at holde sig oppe. Hans storesøster kunne heldigvis stadig bunde og fik fat i ham, men det kunne let være gået galt, hvis det var sket et par skridt længere ude”, fortæller hun.
Fra Jylland
Til daglig bor og arbejder Ditte Quist i Århus, der hvert år må vige for tjansen i Dronningmølle.
“Jeg elsker at være her, at sidde her alene på min post og selv bestemme”, fortæller hun, der jo ikke har det fra fremmede.
“Min far boede jo også i Århus, men min mor kommer fra Sjælland. Så kunne hun jo besøge sin familie i sommerhuset i to måneder hvert år i stedet for korte utilfredsstillende weekendture”, forklarer hun.
Efterlyser skilt
Hun så i øvrigt også gerne, at kommunen gjorde bedre opmærksom på hendes strand.
“Der kunne godt være et skilt oppe ved indkørslen til p-pladsen, hvor man gjorde opmærksom på, at her var en strand med livredder. Man kommer i det hele taget let til at køre forbi indkørslen”.
Det er der dog tilsyneladende ikke nogen der har gjort denne dag, hvor p-pladserne ved både den vestlige og østlige strand er fyldt op med biler allerede tidligt på eftermiddagen.
Man kan læse mere om livredderne på nordkysten på www.nordkysten.net
Råd og fakta
Sæsonen 2014 indtil nu
Brandmænd: De store brandmænd komme typisk ind til stranden i fralandsvind. I øjeblikket er der pålandsvind på Nordkysten. Hvis man bliver ramt af en brandmand er det bedste råd fra livredderchef John Mogensen, at skynde sig hjem og bade i varmt vand under bruseren.
Alger: Vinden hindrer også alger i at genere badegæsterne.
Livsfare: Ind til videre har Den Nordsjællandske Kystlivredningstjeneste i denne badesæson haft fem såkaldt røde aktioner. I Gribskovs område var det en druknet mand, der drev i land ved Stængehus, en anden var en kvinde, der fik krampe ved Gilleleje Veststrand og en tredje var en mand med dårligt hjerte ved Stængehus. “Derudover har der været et utal af hjælpende hænder til børn, der er trådt ned i hestehuller, og lignende”, fortæller John Mogensen.
Forebyggelse: Livredderne har delt 50.000 forebyggende råd og vejledninger ud til badegæster, hvilket er lige så meget som hele sidste sæson. “Vores hovedopgave er ikke at redde folk, men at forebygge at de får problemer”, siger livredderchefen.
Alenebadning: “Man skal være opmærksom på, at hvis man bader alene, så er man også alene, selv om der er andre omkring en. Det er heller ikke nogen garanti, at man siger til livredderen, at nu går man i vandet alene”, siger John Mogensen.
Det største problem: “Det største problem på stranden er børn der bliver væk. Vi oplever 8-10 gange hver dag, at især 2-5-årige drenge går på tur og bliver væk fra deres familier”, fortæller John Mogensen.
Publiceret: 24. Juli 2014 09:18

Juli Tirsdag 22/07-14

http://gribskov.lokalavisen.dk/en-tynd-gang-livredning-/Lokale-nyheder/20140722/artikler/707229172/2239
Trygfondens livreddere opviste en gang ideforladt livredning på Gilleleje Havn
Af Laila MiermontGilleleje: Trygfonden er meget optaget af tryghed og derfor sender de livreddere rundt i hele Danmark for at lære folk de mest basale ting om livredning, hvad enten det drejer sig om drukneulykker, solstik eller trafikuheld.
Arrangementet var annonceret til start klokken 14 torsdag eftermiddag på Gilleleje Havn, men ingen livreddere var til at spotte i havnens store menneskemængde, der nød den varme sommersol.
En halv time senere var tre unge livreddere pludselig ankommet, havde sat et klapskilt op og lagt en død dukke og andet udstyr på molen foran havhøkeren.
Herefter blev alle via megaon opfordret til at komme og se og eventuelt prøve at genoplive den døde dukke med hjertemassage, hjertestarter og mund til mund-metoden.
Den opfordring var der ikke mange der fulgte, og de få der gjorde, var mest folk der allerede sad ved bordene og hyggede sig i forvejen.
Trygfonden havde lovet at der både var lege og konkurrencer på programmet, samt demonstration af hvordan en person bjærges op ad vandet, et kig på redningsbåden og den specialudstyrede livredderbil.
Der var ingen af delene!
I løbet af 30 minutter blev dukke og taske med hjertestarter pakket sammen igen, og et ualmindeligt uinspirerende og kedeligt livredderbesøg var overstået.
Publiceret: 22. Juli 2014 09:30

Juli Tirsdag 22/07-14

http://gribskov.lokalavisen.dk/turister-slog-alarm-om-mulig-drukneulykke-/Politi/20140722/artikler/140729895/2241

En mulig drukneulykke på stranden ved Dronningmølle udløste en større aktion, tirsdag eftermiddag. Eftersøgningen blev foretaget med redningsbåd og livreddere på jet-ski.
Af Allan Andersen

Tirsdag eftermiddag blev tre unge mænd noget urolige, da de bemærkede en svømmer ude i vandet og denne pludselig var forsvundet.
De unge mænd, tre udenlandske turister, havde kigget væk et kort stykke tid, og det var her at svømmeren pludselig var forsvundet, og det gjorde de tre unge meget urolige.
De kontaktede livredderen på stranden som foretog en hurtig afsøgning med kikkert, mens der blev slået alarm til 1-1-2 om en mulig drukneulykke.
Patruljer fra Nordsjællands Politi, redningsbåden ‘Rescue Gilleleje’, Akutlæge og ambulance var hurtigt fremme i området hvor der blev afsøgt et større område med redningsbåden og livreddere på jet-ski.
Den store styrke af redningsfolk, båd og biler medførte en del nysgerrige blikke fra de mange mennesker på stranden, og en del kom også hen for at høre om der var noget de kunne gøre for at hjælpe til.
En nærmere undersøgelse af de tre unge turisters observationer førte heldigvis frem til at eftersøgningen blev afblæst efter godt en halv times tid, idet det kunne fastslås med stor sikkerhed at der ikke var nogen som var savnet eller forsvundet i bølgerne.
– Der er ikke fundet noget som kunne tyde på at der reelt havde været nogen som var kommet i knibe, og der blev heller ikke fundet andre badegæster som havde bemærket noget ude i vandet, det oplyste Nordsjællands Politis indsatsleder på stedet til Lokalavisen.dk

Juli Lørdag 19/07-14

http://www.sn.dk/danmark/badeulykke-koster-en-79-aarig-mand-livet-i-nordsjaelland/artikel/422029
Danmark – 19. juli 2014 10:01
Af RITZAU
Det er lykkedes politiet at få identificeret en mand, der fredag omkom i en badeulykke.
Det var en 79-årig mand fra Frederiksværk-området, der fredag eftermiddag blev fundet livløs i vandet ved Stængehus Strand, der ligger mellem Liseleje og Tisvildeleje i Nordsjælland.
Det var livreddere på stranden, der fik bjærget manden i land, efter at strandgæster havde slået alarm. Det lykkedes ikke for den tilkaldte læge at genoplive manden, der blev erklæret død på stranden.
Manden blev fundet midt på eftermiddagen, men først sidst på aftenen lykkedes det for politiet at få ham identificeret.
– Han bliver genkendt af personalet på sygehuset i Hillerød, der mener, at han kommer fra Frederiksværk-kanten, fortæller vagtchef Anders Schött fra Nordsjællands Politi til Ritzau.
– Det lykkedes os at få fat i hans svigersøn, som så kommer ind og identificerer ham, fortsætter han.
Selv om Stængehus Strand er en almindeligt besøgt badestrand med livredderposter, var der ingen vidner til badeulykken.
Ulykken var den første af tre alvorlige ulykker ved de danske kyster og søer fredag eftermiddag og aften.
Ved Blokhus omkom en 64-årig mand, da han var ude at bade. Han kone slog ved 18-tiden alarm, da manden havde været længe i vandet i forbindelse med en svømmetur.
Knap to timer senere blev han fundet af en redningshelikopter og fløjet til Aalborg Universitetshospital, men hans liv stod ikke til at redde.
Og sent fredag aften faldt en 25-årig mand over bord fra en kano i Brassø ved Silkeborg. Han var sejlet ud med fem venner, men ved 23-tiden faldt han over bord. Kammeraterne forsøgte at redde ham, men kunne ikke finde ham i vandet.
Eftersøgningen efter den unge mand har lørdag morgen endnu ikke givet resultat.
– Men vi har nogle bedre muligheder for at finde ham, nu det er blevet lyst. Blandt andet har beredskabet nogle både med radar, der gør eftersøgningen mere effektiv, siger vagtchef Gert Høeg fra Midt- og Vestjyllands Politi.
Danmark – 19. juli 2014 10:01
Juli Fredag 18/07-14

http://www.sn.dk/halsnaes/bodil-gavner-badegaesterne/artikel/421935
Halsnæs – 18. juli 2014 14:54
Af KASPER DAUGBJERG
Orkanen Bodil og de voldsomme vandmasser, der fulgte i hendes fodspor, har kostet sved, tårer og ikke mindst massevis af kroner rundt om i landet. De mange badegæster på Nordkysten kan dog takke den iltre dame for bedre badeforhold. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.
– Set i et stort perspektiv har Bodil været god for vores gæster. Naturstyrelsen er måske kede af, at de har mistet nogle klitter, men vi har fået bedre strande og mere sand i vandet, siger John Mogensen, cheflivredder ved Den Nordsjællandske Kystlivredningstjeneste.
Ændringerne forekommer særligt på veststrandene fra Hundested mod Gilleleje. Trekanten i Hundested er en af de strande på Nordkysten, hvor forholdene er blevet bedre.
– Stormen har fjernet bælter med sten, hestehuller og meget dybe områder og erstattet det med sand og nye revler. Det har givet fine badeforhold og været en ændring til det bedre, siger Steffen Mattrup Lund-Hansen, livredder på Trekanten Strand i Hundested.
Blandt badegæsterne er parret Jan og Sherie Eriksen med deres dreng Casper. De tager jævnligt turen fra Ølstykke til Hundested for at hoppe i vandet.
– Når jeg lige tænker lidt over det, vil jeg sige, at der faktisk er mere sand ude i vandet i år. Og vandet virker også mere klart. Så vi må sige, at det faktisk er bedre i år, lyder det fra Sherie og Jan Eriksen.
Selvom badeforholdene er blevet bedre, er der stadig en række traditionelle farer, badegæsterne skal være opmærksomme på.
– Det er farligt at bade omkring næs, pynter, moler og bølgebrydere på grund af strømforholdene, advarer Steffen Mattrup Lund-Hansen.
Halsnæs – 18. juli 2014 14:54
Juli Fredag 18/07-14

http://www.sn.dk/nordsjaelland/noegen-midaldrende-mand-druknet/artikel/421975#.U9aO0rFyGyR
Nordsjælland – 18. juli 2014 18:10 Opdateret 18. juli 2014 19:10
Af PALLE HØJ
En midaldrende mand er fredag eftermiddag druknet ud for Stængehus Strand mellem Liseleje og Tisvildeleje i Nordsjælland. Det oplyser Nordsjællands Politi til Frederiksborg Amts Avis.
Det var en livredder fra Den Nordsjællandske Kystlivredningstjeneste, der gennem kikkert opdagede den livløse mand i vandet lidt over klokken 15, lige på grænsen til livredderzonen på Stængehus Strand. Livredderen fik en strandgæst til at ringe 112, mens han selv kastede sig i vandet for bjærge den livløse mand, fortæller John Mogensen, chef for kystlivredningstjenesten.
Efter at have bjærget manden forsøgte livredderen at genoplive ham, bl.a. med hjælp fra en hjertestarter, inden en ambulance nåede frem.
– Og mange strandgæster tilbød deres hjælp på stedet, siger John Mogensen.
Mandens liv stod dog ikke til at redde, oplyser politiet. Den døde mands identitet kendes ikke. Han har tilsyneladende været alene på stranden.
– Vi har forhørt os i stor afstand til begge sider på stranden for at høre, om nogen skulle kende til manden, men ingen har givet sig til kende, lød det fra vagtchef Dan Houtved fra Nordsjællands Politi fredag aften.
Politiet antager, at manden er midaldrende fra 50 år og opefter. Han har et operationsar på brystkassen efter angiveligt en hjerteoperation. Da han blev fundet i vandet, var han nøgen. Nordsjællands Politi formoder derfor, at han er gået i vandet fra en nærtliggende nudiststrand. Det stemmer også overens med, at man kan drive langs kysten. John Mogensen skønner, at man kan drive 1500 meter i timen i vandet i disse dage.
I Gilleleje gennemførte Den Nordsjællandske Kystlivredningstjeneste i dag en redning, da en strandgæst havde fået krampe ude i vandet.
– Han badede alene, og med det vejr, som kommer nu, vil vi gerne opfordre til, at man altid bader flere sammen. Det er langt mere sikkert at gå i vandet, når man er flere, siger John Mogensen.
Nordsjælland – 18. juli 2014 18:10 Opdateret 18. juli 2014 19:10
Juli Tirsdag 08/07-14

http://www.e-pages.dk/helsingordagblad_lokal/769/

Juni Mandag 23/06-14

http://www.sn.dk/danmark/nu-staar-kystlivredderne-paa-spring/artikel/416262
Hvis man er ved at komme i problemer på stranden, sidder livreddere ved 36 badesteder klar til at hjælpe.
Mandag tager TrygFondens kystlivreddere hul på en ny badesæson.

Cirka 200 specialuddannede kystlivreddere fordelt ved 36 livreddertårne på strande og havnebade landet over står hver dag i tidsrummet 11 til 19 klar til at hjælpe uheldige badegæster. Og der er brug for dem.
Sidste år gennemførte livredderne 49.644 indsatser, hvilket blandt andet dækker over forebyggende snakke med strandgæster, førstehjælp ved snitsår og behandling af bistik. I 26 af indsatserne blev personer vurderet til at være i livsfare.
For når solen skinner, får livredderne travlt. Det siger Rene Højer, områdechef for sikkerhed og ansvarlig for bade- og vandsikkerhed i TrygFonden.
– Sidste sommer havde vi et fantastisk vejr i store dele af badesæsonen, og der var mange mennesker på strandene. Det høje aktivitetsniveau hos livredderne er et udtryk for, at livredderne gør en forskel ude på strandene, siger han.
Fondens livredningstjeneste har eksisteret siden 1998, og der er gradvist kommet flere livreddertårne til. I år kan også gæsterne på Sønderstrand i Skagen få livredder-hjælp.
Erik Bech, der er kystlivredningschef i TrygFonden, opfordrer strandgæster til at vælge en strand med livreddere, når de søger ud mod kysten. Han giver også andre råd.
– Man skal aldrig bade alene. Alle – også dygtige svømmere – kan komme i problemer med svære strømforhold eller et ildebefindende, og så kan hjælpen pludselig være langt væk, siger han.
Baderådet gælder især børn.
– Det kan ikke siges ofte nok – forældre må aldrig lade deres børn ude af syne, når de er i nærheden af vand. Derfor opfordrer vi altid til, at forældre bader sammen med deres børn og ikke blot holder øje inde fra stranden, siger Erik Bech.Livreddernes badesæson slutter 16. august.

Juni Tordag 19/06-14

http://www.sn.dk/gribskov/boern-klaedt-paa-til-boelgen-blaa/artikel/415614
Af Camilla Nissen
Tisvilde: – Kære børn. Nu har I været på kursus i ti uger, så har I lært at svømme?
Spørgsmålet kommer fra undervisningsminister Christine Antorini (S), og svaret kommer prompte på samme tid fra eleverne i 0. klasse på Bjørnehøjskolen:
– Jaaaah!
Ministeren står med vind i håret med udsigt til høje bølger sammen med de cirka 56 elever på Tisvilde Strand, hvor også forældre, søskende og bedsteforældre er mødt op.
– Har I også lært at dykke og være lang tid under vand,? fortsætter Christine Antorini ind i megafonen for at overdøve vinden, og hun får samme positive svar på alle sine spørgsmål. For børnene har nemlig både lært at svømme og dykke, ligesom de har lært noget om livredning og førstehjælp i det pilotprojekt, som Bjørnehøjskolen har gennemført sammen med Helsinge Svømmeklub, Gribskov Svømmehal og Den Nordsjællandske Kystlivredningstjeneste. Formålet er blandt andet at klæde børnene på til at færdes sikkert ved stranden og er et godt eksempel på, hvordan man kan tilbyde anderledes undervisning i forbindelse med skolereformen, mener undervisningsministeren. Hun var mødt op for at overrække de glade elever et diplom for deres indsats i projekt »Bliv badeklar.«
– Jeg vil sige kæmpe tillykke med at I har været i gennem det, som jeg håber, alle børn lærer. Jeg håber, I vil bruge jeres sommerferie på at tænke over alt det, I har lært. Når man svømmer godt, kan man også bedre klare sig, når der kommer lidt bølger, lyder det fra Christine Antorini til børnene.
– Det er et eksempel på, at når børnene får flere timer, er der mere tid til understøttende undervisning. For det kræver meget tid fra både livreddere og svømmeklub at lære at svømme og lære noget om livredning. Og så er der også et samarbejde mellem pædagoger og lærere og med svømmehal osv. i lokalområdet. Så det er et godt eksempel på anderledes undervisning, hvor man ikke skal sidde ned, uddyber ministeren over for Frederiksborg Amts Avis.
Trine Egetved, formand for Børneudvalget i Gribskov, mener, at projektet har vist, hvordan undervisningen kan være sjov og lærerig samtidig.
– Det handler om at have det sjov og lære en masse. De har også lært at færdes i trafikken, siger hun og peger på, at hun håber, flere skoler og andre kommuner vil lade sig inspirere af projektet.
Læs mere i Frederiksborg Amts Avis fredag.

Juni Tordag 19/06-14

http://www.gribskov.dk/C1257248005DFD93/Vindue?readForm&db=C1257258002FD751&iD=771029FFE922BE2DC1257CFD003E3C63
Pilotprojekt med sjov og leg i vand, giver gode resultaterBørn fra Bjørnehøjskolens FO er blevet dygtige svømmere. I løbet af foråret har de fået undervisning i Gribskov svømmehal. Torsdag den 19. juni 2014 var der festlig afslutning på Tisvilde strand, med besøg af minister og uddeleing af diplomer.
Børn i en kystkommune som Gribskov, skal kunne svømme – og ikke bare svømme. De skal kunne håndtere de udfordringer vand kan give. Derfor har Livredningstjenesten og Helsinge Svømmeklub, i foråret undervist de mindste børn fra Bjørnehøjskolens FO, i at begå sig i det våde element. Forløbet har været et pilotprojekt i samarbejde med Gribskov Svømmehal.

Juni Torsdag 19/06-14

http://www.gribskovavisen.dk/index.php/nyheder/gribskov/medaljeregn-i-strid-kuling/
Mere end 50 børn blev i rivende blæst hædret på fineste manér for deres deltagen i et pilotprojekt med fokus på at svømme sikkert. Børnene fik alle diplomer og is, og Christine Antorini havde rosende ord til de små stolte poder.
Tisvilde: Det kan være svært at sidde helt stille, når de voksne farer rundt i vandet, og der er udsigt til is. Det måtte godt 50 børn fra Bjørnehøj Fritidsordning sande, da de i dag, tirsdag, var på Tisvilde Strand for at blive hædret.
De klarede sig dog alle pænt, og fulgte godt med i løjerne omkring dem.
– Rød betyder, at man ikke må bade.
Den lille pige smiler stolt, da livredder John Mogensen nikker og finder et gult flag frem fra bunken.
– Hvad så med dette her, spørger han og bliver mødt af en skov af ivrige børnefingre.
John Mogensen havde sammen med sine kolleger forberedt et større redningsforedrag for de mange børn, der i dag blev hædret med diplomer og is for deres godt tre måneder lange kursusforløb i Gribskov Svømmehal sammen med Helsinge Svømmeklub.
Og det var tydeligt, at de var blevet klædt godt på af de frivillige bag projektet.
– De har blandt andet lært, hvem de skal ringe til, hvis de ser noget, tjekke puls, hvad flagene betyder og meget mere, forklarede en af livredderne, Andreas, der sammen med Christian og John Mogensen havde mødt i god tid for at arrangere et træningsforløb, inden skolebørnene skulle have fint besøg af undervisningsminister Christine Antorini.
Hun kom en lille time inde i forløbet, og havde mere end kun smil og roser med til de unge. Hver og en af de mere end 50 børn blev råbt op og fik et flot diplom til bevis på gennemført kursus.
– Jeg har hørt, at i alle har lært at svømme, spurgte ministeren, der som svar til hvert spørgsmål fik et langt ’jaaaa!’ i kor fra alle børnene.
Eneste sky over den hyggelige begivenhed var, ja udover skyerne, en rivende blæst, som havde sat en stopper for al leg i vandet.
– Det er faktisk rødt-flag-vejr, forklarede Christian de små, der spærrede øjnene op og holdt sig pænt i vandkanten, mens livredderne pjaskede rundt og reddede hinanden.
Skrevet af David Abildgaard, d. 19 juni 2014, 17:17

Juni Søndag 15/06-14

http://www.gribskovavisen.dk/index.php/nyheder/tisvildeleje/livredder-reddede-liv-pa-forste-vagt/
En livredder fik en hård debut, lørdag eftermiddag bragte han en livløs mand tilbage til livet – på sin første vagt nogensinde.
TISVILDE: På den første dag overhovedet, hvor livredderne har holdt øje med badegæsterne, blev der i høj grad brug for hjælpen fra en af de trænede reddere fra Den Nordsjællandske Kystlivredningstjeneste.
Ikke blot var det den første dag med livredderne på posterne, det var ovenikøbet også den første vagt nogensinde for en ny livredder, som havde bemandet tårnet på Stængehus Strand ved Tisvilde siden kl. 10.00 lørdag formiddag – og det reddede en ældre mands liv.
– Vores livredder var på vagt for første gang, og han fik godt nok noget af en voldsom debut, fortæller chefen for Livredningstjenesten, John Mogensen, til Gribskovavisen.dk
Hele dagen var forløbet udramatisk for livredderen som er i 20’erne, og trods lukketiden nærmede sig var han fortsat opmærksom på de badende – det endte med at betyde liv eller død for en af badegæsterne.
– Vores livredder på Stængehus opdagede omkring kl. 17.45 at der lå en mand livløs i vandet, han lå 10-15 meter ude og livredderen løb hurtigt ud og fik bjærget manden i land. Der var ingen vejrtrækning, så livredderen startede med førstehjælpen med det samme, fortæller en tydelig stolt chef for livredderne.
Mens der blev slået alarm til 1-1-2, så fortsatte livredderen den livreddende førstehjælp på den livløse mand og den automatiske hjertestarter gjort klar, men den nåede ikke at støde idet livredderens indsats hurtigt bar frugt.
– Det lykkedes at få vejrtrækningen i gang meget hurtigt på manden, og da ambulancen kørte fra stedet havde badegæsten genvundet bevidstheden, siger John Mogensen til Gribskovavisen.dk
Chefen for Livredningstjenesten forklarer også at langt de fleste badeulykke sker indenfor de første 50 meter fra land, og folk går ikke under som de gør på film med baskende arme og høje skrig.
Det sker derimod oftest meget stille og hurtigt, som en følge af et pludseligt ildebefindende, det samme som der formodes at have været årsagen til dagens ulykke ved Stængehus.
Heldigvis var der en veluddannet og årvågen livredder på sin post….
Skrevet af Allan A, d. 15 juni 2014, 01:03
.

Juni Søndag 15/06-14

http://lokalavisen.dk/foerste-dag-paa-job-livredder-genopliver-druknet-badegaest-/20140615/ARTIKLER/140619633/1265
Af Jacob Damkjær Nielsen
En mandlig livredder i starten af 20érne fik sig noget af en første dag på jobbet, da han lørdag reddede en midaldrende mand fra druknedøden på Stængehus Strand i Nordsjælland.
Klokken 17:55, fem minutter i lukketid, gik livredderen ned til vandkanten for at informere de sidste badegæster om, at han ville pakke sammen for dagen, da han opdagede, at en mand lå livløs i vandkanten.
“Med en super god indsats, både fra vores livredder og de øvrige badegæsters som sprang til for at hjælpe, lykkes det at redde mandens liv. Jeg har talt en del med livredderen om oplevelsen. Det har han haft brug for. I går var han noget rystet, men i dag går det meget bedre,” siger John Mogensen, som er cheflivredder ved Den Nordsjællandske Kystlivredningstjeneste.
Efter genoplivningen blev manden fløjet i akutlægehelikopter til Rigshospitalet til videre behandling. Undervejs fik John Mogensen en melding tilbage om, at han var i bedring, hvilket hjalp meget i den videre snak med livredderen.
Usædvanlig dag
I det hele taget var lørdagen en heftig dag på den nordsjællandske kyststrækning. Hele fire gange måtte livreddere ud på havet og hente badegæster ind.
“Vi havde en dag med sol, kraftig vind, understrøm og gode bølger. En cocktail man skal passe på også på vores strande. De fleste danskere har respekt for Vesterhavet, men at bade i Kattegat og Øresund kan altså være lige så farligt,” siger John Mogensen til Lokalavisen.dk.
Han giver samtidig en opfordring til alle, der vil bade de kommende dage.
“Vi har livreddere på pletten i weekenden, men i hverdagene er vi der jo ikke, og så er det rigtig vigtigt, at folk ikke kun holder øje med sig selv men også med de andre badende på stranden,” siger han.
Publiceret: 15. Juni 2014 17:15
.

Juni Søndag 15/06-14

http://www.sn.dk/nordsjaelland/badegaest-hentet-med-laegehelikopter/artikel/414491#.U6cBwSgfiyR
En badegæst blev lørdag aften genoplivet på Stængehus Strand efter at have fået et ildebefindende. Episoden skete omkring klokken 18, hvor livredderen på stranden var ved at pakke sammen. Han gik ned i vandkanten for at fortælle det til to badegæster, hvoraf den ene flød på ryggen. På et tidspunkt væltede en bølge manden om på maven, og livredderen opdagede, at noget var helt galt, da han ikke vendte sig om igen, skriver Frederiksborg Amts Avis.
Manden var bevidstløs og trak ikke vejret, forklarer John Mogensen, cheflivredder ved Den Nordsjællandske Kystlivredningstjeneste. Livredderen fik ham genoplivet ved førstehjælp, men forinden var der blevet tilkaldt en lægehelikopter, som kom til stedet og tog den 50-60-årige mand med til hospitalet.
– Livredderen var der på det helt rigtige tidspunkt. Hvis han ikke havde været der, var han formentlig død, fortæller John Mogensen om redningsindsatsen, som i øvrigt foregik på livredderens første arbejdsdag, til avisen.
Læs mere i Frederiksborg Amts Avis mandagPubliceret: 15. Juni 2014 15:10 .

Juni Søndag 15/06-14

http://nyhederne.tv2.dk/krimi/2014-06-15-drama-p%C3%A5-f%C3%B8rste-arbejdsdag-fandt-livl%C3%B8s-mand-i-strandkanten
En livredder havde lørdag en dramatisk første arbejdsdag, da han opdagede en livløs mand i vandkanten på Stængehus Strand i Nordsjælland, skriver Frederiksborg Amts Avis.
Omkring klokken 18 gik livredderen ned til vandet for at fortælle to badegæster, at han var ved at pakke sammen for dagen.
Den ene af de to gæster flød rundt på ryggen, men da en bølge væltede manden om på maven, og han ikke vendte sig igen, opdagede livredderen, at noget var helt galt.
Livredderen fik reddet den bevidstløse mand op af vandet og genoplivet ham ved førstehjælp, fortæller John Mogensen, cheflivredder ved Den Nordsjællandske Kystlivredningstjeneste.
– Livredderen var der på det helt rigtige tidspunkt. Hvis han ikke havde været der, var han formentlig død, siger han til Frederiksborg Amts Avis.
Manden havde fået et ildebefindende og blev efterfølgende fløjet på hospitalet med lægehelikopter.
Publiceret: 15. Juni 2014 16:13 .

Juni Lørdag 07/06-14

http://gribskov.lokalavisen.dk/livreddere-er-tidligt-paa-strandene-/Lokale-nyheder/20140607/artikler/706109868/2239
Tidlig sommer: Livredderne i Nordsjælland er tidligt ude i år.
Selvom skolernes sommerferie for de fleste først begynder fredag den 27. juni, så åbner livredderne strandene allerede på lørdag.
På søndag starter også de første af sommerens livredder-events, som byder på instruktion i havsvømning, livredning og førstehjælp.
Når livredderne i den kommende weekend skyder badesæsonen i gang, er badevandet trods det tidlige tidspunkt allerede tæt ved at være rekordvarmt, men den tidlige start skyldes dog ikke bare det gode vejr.
”Det er mere populært at tage til stranden i dag. Vi dyrker mange flere aktiviteter som f.eks. kitesurfing, kajak og havsvømning, end vi tidligere har gjort. Derfor prioriterer vi også forsæsonen højere i år,” forklarer livredderchef John Mogensen.
Det ser ud til at livreddere i Den Nordsjællandske Kystlivredningstjeneste (DNK) går en travl sommer i møde, både hvad angår badesikkerheden på perlerækken af strande, som strækker sig fra Hundested til Espergærde, men også fordi DNK afholder mange arrangementer i lokalområdet for at oplyse og uddanne andre i førstehjælp, redning og forebyggelse af drukneulykker.
Søndag er der gratis instruktion i førstehjælp og redning i havne, ved moler og fra både i Gilleleje havn og Hornbæk havn.
Se mere på:http://livredningstjenesten.dk/kalenderSøndag 15/6:
Gilleleje Havn kl. 13-15
Hornbæk Havn kl. 16-18
Publiceret: 07. Juni 2014 09:00 .

Juni Fredag 06/06-14

http://gribskov.lokalavisen.dk/god-vind-koldt-vand-blaa-flag-/Lokale-nyheder/20140606/artikler/706109858/2239
Smidstrup: En badevandstemperatur på 15-16 grader kunne ikke lokke badetøjet ud af skuffen, men til gengæld blafrede årets blå flag lystigt, da et udvalg af lokalpolitikere lagde fælles kræfter i at få stangen på plads. Turen var kommet til stranden i Smidstrup som årets ramme om kommunens officielle Blå Flag-hejsning.
“Mange blev overraskede over den fine strand der gemte sig her”, fortæller Bo Jul Nielsen (A), der som formand for Teknisk Udvalg fik lov at sige et par ord og dele penge ud til de frivillige strandrensere.
“Så måske skal vi have skiltet lidt bedre”, mener han, der dog var glad for at 25 mennesker havde fundet vej til begivenheden.
God eller excellent
Kommunen har fået tildelt otte Blå Flag, der fordrer rent badevand, gode faciliteter, badesikkerhed, miljøinformation og masser af aktiviteter. Også Gilleleje havn har fået flaget, noget af en præstation efter stormen Bodils hærgen, men alligevel mangler en strand, som ellers også har været på listen.
“På Rågeleje Strand har der været en enkelt dårlig måling og den har derfor fået karakteren ‘god’ og ikke ‘excellent’ som flaget kræver. Det er selvfølgelig lidt ærgerligt, men man kan sagtens bade der”, trøster han. Rågeleje må derfor vente til næste år med at komme i det helt fine selskab.
10.000 til Hvid Strand
Formanden for Hvid Strand – Den frivillige Strandrensnings-Patrulje Steen Geersager modtog i øvrigt 10.000 kroner til det gode arbejde på strandene.
De Blå Flag er tildelt af Friluftsrådet og hænger ved Stængehus Strand, Tisvildeleje Strand, Strandbjerggård Strand, Smidstrup Strand, Tinkerup Strand, Gilleleje Veststrand, Strandbakkerne, Dronningmølle Strand og på Gilleleje Havn.
Publiceret: 06. Juni 2014 15:15

Juni Tirsdag 03/06-14

http://gribskov.lokalavisen.dk/laer-at-redde-liv/20140527/artikler/705279584
Sommernyhed: Alle kan lære at redde liv. Ocean Rescue Camp for børn og unge viser hvordan.
I uge 28 og 32 i Tisvilde, Rågeleje og Gilleleje har børn og unge i alderen 8-17 år mulighed for at komme i træning som kystlivredder, lære om stranden, dens udfordringer og prøve kræfter af med forskellige vandaktiviteter.
Bag Ocean Resuce Camp står DGI, Nordkystens Kystlivredder-Klub(NKK), Lyngby Svømmeklub, VVV, Team Bade og Copenhagen Watersports.
Ocean Rescue Camp varer i fem dage og tager udgangspunkt i de færdigheder og redskaber, som kystlivredderen skal beherske. Det er fx livreddende førstehjælp, selvhjælp, dykning, bølgesurf og rescueboard.
Campen er for børn og unge i alderen 8-17 år og afholdes af uddannede kystlivreddere fra Team Bade, Nordsjællands kystlivreddertjeneste og Nordjyllands Kystlivreddertjeneste.
I Tisvilde, Rågeleje og Gilleleje gennemføres der i uge 28 og 32 tre camps fra mandag til fredag. Der er totalt 16 camps fordelt på Amager Strandpark, Svanemøllen, kysterne i Nordsjælland, Vestkysten og Nordjylland.
Læs mere og find mere info om hver enkelt camp på www.børnibevægelse.dgi.dk/ocean-rescue-camp eller i facebookgruppen ”Ocean Rescue camp” https://www.facebook.com/OceanRescueCamp
Deadline for tilmelding er d. 10. juni 2014.

Juni Tirsdag 03/06-14

http://gribskov.lokalavisen.dk/otte-blaa-flag-blafrer-i-aar/20140528/artikler/705289887
Gribskov Kommune er blevet tildelt otte blå flag i år.
Badevand: Strandene i Gribskov Kommune er traditionen tro af fineste kvalitet med rent badevand, gode faciliteter, badesikkerhed, miljøinformation og masser af aktiviteter. Strandene får i alt otte Blå Flag af Friluftsrådet i år.
De Blå Flag er tildelt af Friluftsrådet og hænger ved Stængehus Strand, Tisvildeleje Strand, Strandbjerggård Strand, Smidstrup Strand, Tinkerup Strand, Gilleleje Veststrand, Strandbakkerne og Dronningmølle Strand.
“Jeg er glad for, at vi igen i år får Blå Flag på vores strande. Det er et vigtigt signal at sende, at vi er optaget af sikkerhed på stranden, rent badevand og i øvrigt gode forhold for badegæsterne, siger formanden for Teknisk Udvalg, Bo Jul Nielsen (A).
Blå Flag til Gilleleje Havn
Igen i år tildeles Gilleleje Havn Blå Flag og det til trods for, at havnen blev ramt af decemberstormen “Bodil”.
Stormen skadede lystbådehavnen alvorligt, men efter en enorm indsats fra frivillige og donationer fra virksomheder og private, er den nu genetableret.
Gilleleje Havn står derfor klar til den kommende Blå Flag-sæson, og igen i år er der planlagt en lang række Blå Flag-aktiviteter på havnen.
Kun ‘god’ strand i Rågeleje
Rågeleje Strand tildeles ikke Blå Flag i år, fordi badevandskvaliteten ikke lever op til Blå Flags strenge krav.
Badevandet ved Rågeleje Strand er dog ikke forurenet, men der har været enkelte forekomster af bakterier, der overskrider kravene, og opnår derfor ikke karakteren ”excellent”, men får istedet klassifikation ”god”.
Det betyder, at badevandet stadig er godt og sikkert at bade i, og at der ingen sundhedsmæssig risiko er ved at kaste sig i Rågelejes bølger..
I denne sæson vil der fortsat være gode badefaciliteter på Rågeleje Strand og livredningstjenesten er klar.
Desuden vil Strandpromenaden, der blev hårdt ramt af stormen Bodil, blive genopbygget på ny med asfalt, og arbejdet forventes gennemført og afsluttet inden skolernes sommerferie starter.Blå flag hejses
Det bliver på Smidstrup Strand at sæsonstarten skydes igang.
Det sker torsdag d. 5. juni 2014 kl. 10.00, hvor formand for Teknisk Udvalg, Bo Jul Nielsen (A), vil hejse det Blå Flag.
Mødestedet er ved flagstangen på parkeringspladsen og alle er velkomne.lam

Maj Torsdag 22/05-14

http://www.tv2lorry.dk/arkiv/2014/5/22?video_id=91305
Badende risikerer kulde-chok, når de hopper i fra moler og badebroer. For selv om sommeren er i fuld gang, er badevandet iskoldt.

        Marts Tirsdag 25/03-14

http://www.sn.dk/gribskov
Det er en god idé at gøre børn fortrolige med vand i en tidlig alder, så de kan færdes sikkert i vandkanten på stranden til sommer. Det er budskabet fra cheflivredder ved Den Nordsjællandske Kystlivredningstjeneste, John Mogensen, som sammen med Gribskov Svømmehal, Helsinge Svømmeklub og Bjørnehøjskolen har søsat et pilotprojekt med titlen »Bliv badeklar«.
Her skal 60 børn i 0. klasse undervises tre gange om ugen i ti uger i badesikkerhed og i at blive fortrolige med vand.
– Mange skoler har sparet undervisningen væk. Vi trækker i den anden retning og laver et intensivt forløb, så de ikke glemmer det, de har lært, fra gang til gang, siger John Mogensen, der håber på, at projektet kunne blive en del af skolereformen.
Rådet for Større Badesikkerhed glæder sig over initiativet.
– Jo tidligere børn bliver fortrolige med vand, jo bedre. Og jo mere intensivt, de lærer det, jo bedre. Det er et projekt, der er værd at brede ud, hvis det bliver en succes, siger formand for rådet, Sven Hedegaard.
De første 20 elever hoppede i bassinet i Gribskov Svømmehal mandag eftermiddag. Læs mere i Frederiksborg Amts Avis tirsdag.
Hent od læs artikel som en PDF file:

       August Onsdag 14/8-13

Livredder-kunst
Halsnæs Avis ApS
Gæsterne på Gråstensvejs badestrand i Nødebohuse har måske undret sig over, at der ind imellem er stillet stenskulpturer op.
Dem laver livredderen Christoffer Rozenfeld, når der ikke er badegæster: – Når der er folk i vandet, er det jo min opgave at holde øje med dem, men i de helt stille perioder kan jeg jeg godt finde på at lave en skulptur eller to.

        Juli 18/7-13

2 livreddere redder 12 personer fra livsfare ved badning omkring kystsikringshøfder i Nordsjælland
http://www.danculture.dk
Hestehuller og kraftig udadgående strøm omkring kystsikringshøfder ved livredderposterne Liseleje Ø og Liseleje V gør badning livsfarlig.
Hent od læs artikel som en PDF file:

        Juli Fredag 12/7-13

Fiskere ramt af blæst
lorry.dk
Når vinden er i nordvest, ligger Hundesteds fiskerflåde underdrejet – men der er stadig arbejde at gi´sig til.