Gillelejes vestlige strand er beliggende tæt på Gilleleje centrum og er derfor en typisk by-strand, hvor mange lokale badegæster holder til. Selve stranden er karakteriseret som relativ kort og stejl og med mange sten. Stranden er velegnet til folk, der ønsker at svømme i havet, idet der hurtigt bliver dybt, således at man ikke behøver at svømme langt ud for ikke at kunne bunde. På baggrund af det, samt de store mængder sten, er stranden derfor ikke velegnet til børn. Stranden er dog et glimrende udgangspunkt for en picnic, idet der er borde og bænke i klitterne bag stranden.

Gilleleje Havn vejrstation
Vejrstationen viser de sidste aktuelle vind og vejrmålinger for Gilleleje Havn, og siden bliver opdateret ca. en gang i minuttet med de sidste aktuelle informationer. Vejrstationen er monteret på Ro-og kajakklubbens lokaler yderst på østmolen af Gilleleje Havn, og sidder i ca. 6 meters højde over vandet. Den skulle derved give et meget præcist billede af de aktuelle forhold for havnen uden for mange forstyrrelser i form af huse, bakker eller lignende.
Tjek vejret her.

Kiosk/toilet forhold
Netto ligger på tilkørselsvejen til stranden (2 min. gang). Hovedgaden i Gilleleje med adskillige kiosker og butikker ligger også meget tæt på stranden (3 min. gang). Toiletterne er beliggende bag klitterne i det østlige hjørne af livredderområdet.

Handicap forhold

Kørselsvejledning

Du kan få kørselvejledning på http://www.findvej.dk

Du kan også få rutevejledning med bilen eller med offentlig transort   her:

Parkeringsforhold
Parkeringsforholdene er gode ved Gilleleje Vest. Parkeringspladsen ligger umiddelbart bag stranden og livredderposten.

Alge-risiko
Der er lav risiko for opblomstring af giftige alger på Gilleleje Vest pga. de relativt åbne strandforhold, der gør at vandgennemstrømningen er høj.

Blåt flag:
Ja.

Badebro:
Ja, med rækværk og trappe ned i vandet.

Du kan finde vej til stranden her:

Vis Gilleleje Strand på et større kort