Badestranden ‘Trekanten’ er en af Hundesteds bys vigtigste aktraktioner – da den ligger midt i byen mellem den nordlige trafikhavn og ‘Skansen’. Stranden, som ligger i Isefjordens udmunding til Kattegat, er en ca. 300 m lang skøn sandstrand med en meget speciel natur.
Stranden har udfordring til såvel børne familier som andre mere erfarne vandsportsfolk. Dels findes der en ‘lagune’ i hjørnet ved Strandjægernes klubhus med lavt vand til børne familier – og dels kan svømmere og vandsports folk træne og bruge strandens øvrige områder til aktiviteter og badning. Strandområdets vandkvalitet er fin med en stor vandudskiftning pga. placeringen ved Isefjordens randområde. Vandtemperaturen på Trekanten er erfaringsmæssigt mellem 18 og 24 grader afhængig af den lunefulde danske sommer – og har således oftes Nordkystens varmeste vand pga. vandudskiftningen fra/til Isefjorden.
Strandens kystlivredderpost findes midt på strandområdet – og livredderområdet dækker således hele stranden.

Kiosk/toilet forhold
Der findes Havnekiosken og Havnegrillen SV for stranden ca. 200 m fra livredderposten samt helt nyt toilet og omklædningsbygning ved Parkeringspladsen ved Skansevej. Derudover findes der toilet ved Strandjægernes Klubhus, Havnekiosken og Rørvig-færgens billetkontor.

Handicap forhold
Der findes adgang til stranden med en beton rampe og ‘badebro’ for kørestolsbrugere helt ned til vandkanten. Denne findes ved P-plads ved Skansevej.

Kørselsvejledning

Fra Kbh. i bil:
Der køres af motorvej rute 16 mod Hundested. Vest for Hillerød forsættes videre mod Frederiksværk, hvor der efter 3 rundkørsler køres videre mod Hundested. I Hundested følges Amtsvejen ned til havnen mod Rørvig-færgen. Livredderpost ligger mellem ‘Strandhaven Kattegat’ og Strandjægernes bygning. Der ses 2 flagstænger ved posten. Posten ligger nord for havnen, syd for fyret ved Spodsbjerg. Der er parkering ved Skansevej og Amtsvejen.

Fra Kbh. i tog:
Tager med S-toget mod Hillerød. På Hillerød st. skiftes til Frederiksværkbanen mod Hundested. Toget forsætter efter kort ophold helt til Hundested havn. Fra havnen er der 5 minutters gang til stranden. (Gå direkte mod havet – ivredderpost ligger nordvest for havnen).

Parkeringsforhold
P-plads ved Skansevej eller ved Amtsvejen på området ved Strandjægernes klubhus. Ellers findes der masser af øvrige P-pladser i og omkring Nørregade.

Alge-risiko
Der er stort set ingen risiko for alge opblomstring af giftige alger på Trekanten pga. den kraftige vandgennemstrømning og vand udskiftning ved specielt vind fra N til NW. Vandkvalitet er altid i top kvalitet med rent vand og god sigt.

Evt. særlige badeforhold
Der er badning forbudt i og omkring molen og ‘sandfanget’ – en forlængelse af molen.

 

Badebro:
Der findes ingen badebro længere ud i vandet.

Du kan finde vej til tranden her:


Vis Hundested Strand på et større kort