Badestranden ‘Trekanten’ er en af Hundesteds bys vigtigste aktraktioner – da den ligger midt i byen mellem den nordlige trafikhavn og ‘Skansen’. Stranden, som ligger i Isefjordens udmunding til Kattegat, er en ca. 300 m lang skøn sandstrand med en meget speciel natur.
Stranden har udfordring til såvel børne familier som andre mere erfarne vandsportsfolk. Dels findes der en ‘lagune’ i hjørnet ved Strandjægernes klubhus med lavt vand til børne familier – og dels kan svømmere og vandsports folk træne og bruge strandens øvrige områder til aktiviteter og badning. Strandområdets vandkvalitet er fin med en stor vandudskiftning pga. placeringen ved Isefjordens randområde. Vandtemperaturen på Trekanten er erfaringsmæssigt mellem 18 og 24 grader afhængig af den lunefulde danske sommer – og har således oftes Nordkystens varmeste vand pga. vandudskiftningen fra/til Isefjorden.
Strandens kystlivredderpost findes midt på strandområdet – og livredderområdet dækker således hele stranden.

Toilet forhold
Toilet og omklædningsbygning ved Parkeringspladsen ved Skansevej. Derudover findes der toilet ved Strandjægernes Klubhus, Havnekiosken og Rørvig-færgens billetkontor.

Handicap forhold
Der findes adgang til stranden med en beton rampe og ‘badebro’ for kørestolsbrugere helt ned til vandkanten. Denne findes ved P-plads ved Skansevej.

havnen).

Parkeringsforhold
P-plads ved Skansevej eller ved Amtsvejen på området ved Strandjægernes klubhus. Ellers findes der masser af øvrige P-pladser i og omkring Nørregade.

Alge-risiko
Der er stort set ingen risiko for alge opblomstring af giftige alger på Trekanten pga. den kraftige vandgennemstrømning og vand udskiftning ved specielt vind fra N til NW. Vandkvalitet er altid i top kvalitet med rent vand og god sigt.

Evt. særlige badeforhold
Der er badning forbudt i og omkring molen og ‘sandfanget’ – en forlængelse af molen.

 

Du kan finde vej til tranden her:

Vis Hundested Strand på et større kort