Rågeleje strand beliggende tæt op ad strandvejen er en ubeskyttet og uspoleret strand med varierede bundforhold. Den bageste halvdel af stranden er besat med ‘æble-store’ rullesten, mens resten af stranden ned mod vandet er finkornet sand. Stranden vender mod nordvest og ligger relativt ubeskyttet ud til Kattegat. Ved frisk vind eller derover fra V og N kan der forekomme store bølger, som mange wind- og kitesurfere nyder godt af. Rågeleje er kendt som et af Nordkystens bedste surf-spots. I stille vejr er der dog fine muligheder for snorkling tæt under land, da der her – på 1-1½ meters dybde – findes muslingebanker og tangbælter, som er hjemsted for et rigt dyreliv.

Kiosk/toilet forhold
Kiosk og spisesteder findes på vejen mellem P-pladsen og stranden. Købmand findes ca. 500 meter fra stranden på landevejen mod Helsinge. Toilet-faciliteter findes på P-pladsen.

Handicap forhold
Der er ikke handicap-venlige forhold på Rågeleje Strand. Der er dog mulighed for at nyde udsigten over Kattegat fra promenaden på strandvejen.

 

Parkeringsforhold
Parkeringsforholdene er gode ved Rågeleje, idet der findes en relativ stor parkeringsplads overfor restaurant Søstjernen.

Alge-risiko
Der er meget lille risiko for opblomstring af giftige alger på Rågeleje strand pga. strandens relativt ubeskyttede placering ud til det åbne Kattegat.

Evt. særlige badeforhold
Badning frarådes ved den gamle mole vest for å-udløbet ved pålandsvind.

Blåt flag:
Ja.

Badebro:
Nej.

Du kan finde vej til stranden her:

Vis Rågeleje Strand på et større kort