Stængehus strand beliggende i det flotte naturområde Tisvilde Hegn er sammen med Lille Kulgab-stranden de mest afsideliggende strande på Nordkysten. Placeringen midt i tidlige militærets øvelsesområde fjernt fra hovedvej og beboelsesområder giver gæster en ægte naturoplevelse med vidtstrakte klit-områder og uspoleret strand. Stranden kan være både sten og sand med få meters mellemrum. Selve stranden omkring Stængehus-posten er præget af en del sten, men efter 1.revle i vandet er der ren sandbund. Livredderposten hører til i et af tidlige militærets udsigtsposter beliggende ved indgangen til stranden.

Kiosk/toilet forhold
På gode stranddage har en kiosk åbent ved P-pladsen, hvor også toilet findes.

Handicap forhold
Nedgangen til stranden har et forholdsvist fast underlag, og en kørestol vil være i stand til at komme ned til stranden, men der er ingen rampe eller bro ud i vandet.

Kørselsvejledning

Fra Kbh. i bil:
Stængehus livredderposten ligger på kysten midtvejs mellem Tisvildeleje posterne og Liseleje posterne. Kør mod Hillerød ad Hillerød-motorvejen (16). Når Hillerød nås, køres først mod Frederiksværk ad hovedvej 16. I Frederiksværk køres til højre i anden rundkørsel mod Vinderød(205). Vejen følges gennem Vinderød og ca 3 km videre, hvorefter der drejes til venstre ad Nyvej mod Liseleje. Kør ca. 1400 meter ad Nyvej. På højre side ved et skovfogedhus ‘Nyhus’ går en sidevej efter Peder Jensenvej ind i skoven, ved en lille P-plads og et skilt ‘Kattegat 2′. Sidevejen fortsætter i sving gennem skoven. Efter ca. 2200 meter munder vejen ud i en P-plads ved et hus tilhørende skoven. Posten ligger ca. 200 meter ude mod vandet, bag klitrækken.

Parkeringsforhold
Der er gode parkeringsforhold ca. 150 meter fra stranden.

Alge-risiko
Der er meget lille risiko for opblomstring af giftige alger på Stængehus pga. strandens relativt ubeskyttede placering ud til det åbne Kattegat.

Evt. særlige badeforhold

Blåt flag:
Ja.

Badebro:
Nej.
 
Du kan finde vej til stranden her:
 

Vis Stængehus Strand på et større kort